Home

Dublins kleine geheim onthuld: terug in de tijd in de Waldorf Barbershop

5 jul 2016
Hét uithangbord van de barbershop.
DUBLIN - In elke straat of op elk kruispunt zie je in Dublin wel een barbershop. Dat zijn kapperszaken die gespecialiseerd zijn in het bijwerken van baarden en old school kapsels. Velen onder hen gebruiken materiaal uit de twintigste eeuw. De bekendste barbershop in heel Dublin vind je op Westmoreland Street: de Waldorf Barbershop

Greyhound Racing: plezier, geld & overkweek

20 jun 2016
Shelbourne Park Stadium - © Tina Van der Heyden

Greyhound racing of het racen met windhonden is een erg populaire sport in Ierland. Dublin zelf heeft al twee stadia die jaarlijks duizenden bezoekers aantrekken. De sport is behalve een geliefd tijdverdrijf voor velen ook een business waar veel geld in omgaat. Tophonden zijn snel ettelijke duizenden euro’s waard en ook het gokcircuit draait op volle toeren. Maar dingen waar veel geld mee gemoeid is, hebben vaak ook een keerzijde van de medaille. Bij Greyhound racing is er vaak sprake van overkweken, het gebruik van verboden middelen en honden die na hun racecarrière niet meer gewild zijn.

Review UnREAL, een nieuwe serie

22 jan 2016
© A+E Networks, Lifetime

Synopsis: UnReal is een donker, komisch drama dat de kijker een exclusieve blik gunt op de chaos achter de schermen van een realityprogramma waarin gestreden wordt om een begeerde vrijgezel. 

Maar al te vaak zijn er programma's te zien waarin vrouwen (of mannen) hun kans wagen om een begeerde vrijgezel voor zich te winnen. Het zijn vaak wedstrijden waarin bijzonder veel drama te zien is en de kandidaten elkaar rauw lusten. UnREAL toont dat ook, maar toont wat daar allemaal achter zit. De vrijgezel en de meisjes die zijn hart proberen te winnen, spelen een grote rol, maar ook de producers en andere betrokkenen achter de schermen krijgen een belangrijke rol. UnREAL is de ideale serie voor mensen die houden van romances, intriges, tranen... Kortom: drama. 

"After four years, my family is ready for me to come home"

30 okt 2015
Meagan at Starbucks

Meagan Lebeau grew up in Connecticut. She lived on 66 acres of farm land with her parents, brother and sister. After she went to college and university, she started working as a social worker. But about four years ago, Jo stole her heart. If the couple wanted their relationship to have a chance, one of them had to move. Meagan decided to move to Belgium. “He could not move to the States, otherwise we had to get married right away. So I made a sacrifice and moved to Belgium so we could live together.” 

Dag van de Onthaalouder en Kinderbegeleider

11 okt 2015

Vandaag is het de Dag van de Onthaalouder & Kinderbegeleider. In deze moderne tijd, waarin vaak zowel mama als papa elke dag moet gaan werken, vraagt het een heuse planning om die carrières te combineren met het gezinsleven. De scholen lijken elk schooljaar vroeger gedaan te zijn, waardoor de kinderen om half vier al op straat komen te staan. Veel gezinnen vinden dan soms een reddende engel: een onthaalouder. Voor dat de kleine spruit naar zijn of haar eerste schooldag trekt, is het een onthaalouder die hem dagelijks opvangt. Zelfs tijdens hun schoolcarrière kunnen vele kinderen terecht bij hun vroegere onthaalouder, wanneer oma op woensdagnamiddag niet thuis is of er een pedagogische studiedag is. De Landelijke Kinderopvang zet zijn onthaalouders in de bloemetjes vandaag en viert ook de rest van de week verder. Net dit jaar bestaat de Landelijke Kinderopvang 35 jaar in Ninove en Geraardsbergen. Zij vieren deze speciale dag en dit speciale jaar met de actie: Met vlag en wimpel. 

Pagina's